Dit gebeurt met je gezicht als je weinig of niet slaapt

Zaterdagnacht (of zondagnacht) schakelen we over op winteruur. We draaien de klok terug dus je kan een uurtje langer slapen. Geef toe: ook jij durft wel eens je slaap opofferen voor belangrijkere dingen :)

Maar niemand staat graag op met een belabberd gezicht ...

24-10-2019

Je gezicht verraadt hoe je slaapt

 

(Goede) slaap is een schaars goed. Veel mensen worstelen met slaapproblemen en het probleem lijkt steeds groter en actueler te worden. Een tekort aan slaap of een gebrek aan slaapkwaliteit is over de hele lijn slecht voor je gezondheid. 

Maar wist je dat slaap ook een invloed heeft op je huid? Kijk maar in de spiegel na een zwaar weekend. Je gezicht verraadt aan iedereen dat je je bed amper gezien hebt. Een Zweeds onderzoek bewees eerder al dat mensen die minder slapen ook minder aantrekkelijk zijn:

  • Wallen onder de ogen
  • Donkere kringen
  • Vale of doffe huid
  • Opgezwollen ogen

Je huid herstelt tijdens de nacht

 

De huid is een orgaan dat -  net als jij - nood heeft aan een goede nachtrust om op te laden. Verschillende regeneratieve processen komen dan op gang:

  • Aanmaak van collageen die je huid strak houdt
  • De bloeddoorstroming in de huid optimaliseert
  • Aanmaak van melatoninehormoon die huidveroudering aanpakt

Een slechte nachtrust verstoort dus die broodnodige processen.

 

Kopman to the rescue

 

Slecht geslapen? Tijd voor een stevige pot koffie. Maar vergeet ook je gezicht niet! De bestanddelen van Kopman helpen om je huid erbovenop te krijgen:

  • Hyaloronzuur houdt je huid elastisch. Dagelijk smeren zorgt ervoor dat je huid minder snel gaat ‘hangen’ maar strak en gezond blijft.
  • Onder meer panthenol, squalaan en ook hyaloronzuur hydrateren je huid intensief. De effecten op lange termijn hebben we al uitvoerig beschreven. Maar wist je dat de donkere kringen onder je ogen minder zichtbaar zijn als je je huid beter hydrateert?
  • Een vermoeide huid droogt uit en zal vocht uit je lichaam opstapelen. Vandaar de gezwollen huid. Smeer regelmatig Kopman om dat te voorkomen.

Bonus: als je Kopman smeert, voel je je meteen frisser en netter. De crème trekt snel in, maar het verfrissende gevoel is nog lang voelbaar. Ideaal na een zware nacht!

 

Slaaptekort op lange termijn is nóg slechter voor je huid

 

A good party never killed nobody. Maar als je chronisch slecht slaapt, volstaat een gezichtscrème niet om je gezicht te beschermen. De grote boosdoener is stress … De huid kan in periodes van stress minder goed recupereren, bepaalde processen stoppen, en dus ga je sneller last krijgen van de typische ouderdomskwaaltjes in je gezicht. 

 

Kopman kan die processen enigszins vertragen, maar we geven toe: er is niets dat Moeder Natuur en een gezonde levensstijl kan vervangen. Of, zoals een meervoudige Tourwinnaar ooit zei: “De Tour de France wordt gewonnen in bed.” Of hij daarmee het toedienen van bloedtransfusie bedoelde, of de recuperatiekracht van slaap, zullen we nooit te weten komen.

 

Lees meer over de werking en de bestanddelen van Kopman

Hou je gezicht in topconditie
kopman
schrijf je in op onze nieuwsbrief