Hard water: hard voor je huid

Heb je soms last van droge huid? Rode vlekken? Jeuk en irritatie?

Kopman to the rescue!

 

Onze hydraterende crème houdt je huid in optimale conditie.

De meeste ongemakken van droge huid kun je met onze formule de baas. Zeker in de winter, bij koud en droog weer, krijgt de huid het hard te verduren en is extra hydratatie nodig. Maar wist je ook dat 'hard water' je huid danig op de proef kan stellen?

15-03-2019

Dus… misschien het overwegen waard… is het laten testen van je waterhardheid.

Want hard water, kan de symptomen van droge, gevoelige of eczematische huid verergeren. Door veelvuldig te douchen met hard, warm water wordt de natuurlijke lipidenlaag aangetast en kan de huid in problemen komen. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust.

 

Wat is hard water eigenlijk?

Hard water is water met veel Calcium en Magnesium. Deze deeltjes zorgen voor de zogenaamde ‘kalkaanslag’. Je kunt die kalkaanslag overal zien in je badkamer en in de keuken: aan de kranen, op de glazen, in de badkuip, in de lavabo, enz… Het slaat ook neer in je wasmachine en op de koffiezet. En als je je wast… dan slaat Calcium en Magnesium neer op je haar en je huid, met slap haar en soms huidproblemen tot gevolg. Deze huidproblemen variëren van droge en geïrriteerde huid tot zelfs acne. Dit komt omdat Calcium en Magnesium deeltjes de huidporiën verstoppen. Ze slaan ook neer met zeep en irriteren de huid. Doordat de deeltjes beter oplossen in warm water, krijg je vooral bij hete douches met deze problemen te maken.

 

De oplossing?

Je lost het probleem van hard water direct op met een waterverzachter. Prijzen beginnen vanaf 700 euro. Hard water wordt zacht water en huidproblemen verdwijnen mee met de kalkaanslag.

 

Is 700 euro boven je budget?

 

Dan kun je enkele andere maatregelen nemen zoals:

  • zeep zonder zeep gebruiken om je te wassen
  • minder vaak douchen
  • minder heet douchen
  • afdrogen door te deppen ipv wrijven
  • achteraf een bodylotion aanbrengen
  • voor je gezicht raden wij – o verrassing – Kopman aan
Hou je gezicht in topconditie
kopman
schrijf je in op onze nieuwsbrief