Panthenol, het Zwitsers zakmes in de tube Kopman

Droge huid? Dan krijg je makkelijk last van irritatie, ruwe plekken, schilfers, jeuk, en in stevige gevallen zelfs van ontstekingen en schaafwondachtige plekken. De beste manier om dat te bestrijden is om preventief te smeren, zodat je gezicht gewapend is. Maar ook als je dat niet deed, kan je er nog een paardenmiddel tegenaan gooien: Kopman. Met dank aan panthenol, dat we wel eens het ‘Zwitsers zakmes’ in onze crème noemen.

03-02-2021

Panthenol is een veelzijdig bestanddeel in de Kopman-formule:

  • Net als hyaluronzuur houdt het water vast
  • Als anti-oxidant vertraagt het celverouderingsprocessen
  • Het stimuleert de huid om herstellend weefsel aan te maken

Dus kort gezegd kunnen we stellen dat de werking van panthenol 3-ledig is: het hydrateert, beschermt én herstelt. Het loont dus de moeite om panthenol onder de loep te leggen.

 

Extra power voor je huidbarrière 

 

Panthenol wordt ook wel eens ‘pro-vitamine B5’ genoemd. Die term heb je allicht al eens gehoord in reclame voor haarproducten. Pantene Pro-V is er zelfs naar genoemd. Panthenol is dan ook de alcohol-vorm van vitamine B5. Eenmaal deze stof in contact komt met je huid, wordt het omgezet tot pantotheenzuur. Dat zuur zit van nature in je huid en zorgt ervoor dat je huidbarrière normaal functioneert. Wist je trouwens dat acne een uiting is van pantotheenzuur-tekort?

 

Aanmaak van nieuw huidweefsel bij beschadiging

 

Panthenol is een populair bestanddeel in producten die herstellend werken. Je vindt het bijvoorbeeld terug in middeltjes tegen schaaf- en brandwonden. Daarom werkt het ook tegen kleinere beschadiging.

 

Als je last hebt van branderige jeuk, schilfers of rode plekken, kan panthenol dat (helpen) herstellen. Voor de liefhebbers: je vindt ontzettend veel wetenschappelijke artikels die dat bevestigen en die werking tot in de puntjes uitleggen.

 

Zelfs een heel kleine hoeveelheid panthenol maakt het verschil

 

Onderzoeken bewezen dat panthenol naast dat alles ook nog eens een uitstekende vochtinbrenger is. Leuke ‘bijwerking’ daarvan: je rimpels zijn minder zichtbaar. Net als andere hydraterende bestanddelen zorgt panthenol ervoor dat je huidcellen water opzuigen en een beetje opzwellen. Dat vult je (eventuele) rimpels een beetje op en zorgt voor een strakkere huid.

 

Kopman in huis = panthenol in huis

 

Zorg ervoor dat je met 1 keer smeren je huid beschermt, beschermt én hydrateert.

 

Bestel Kopman

Hou je gezicht in topconditie
kopman
schrijf je in op onze nieuwsbrief