De bullshit-detector van mannen is legendarisch nauwkeurig

Het is onomstotelijk bewezen dat hydraterende huidcrèmes een zegen zijn voor het mannengezicht. Toch smeren mannen te weinig. 

 

Waarom eigenlijk?

Die vraag hield ons, 2 apothekers, bezig. Uit nieuwsgierigheid en wetenschappelijke interesse doken we in de bibliotheken van UGent en de KUL. We contacteerden professors, dermatologen, bezochten vakbeurzen en voerden een marktonderzoek uit.

 

Jarenlang onderzoek, gekoppeld aan gezond verstand, leverde ons enkele inzichten op die de basis van Kopman vormen.

Cosmetica-mirakels bestaan niet

Het basisprincipe van huidcrème is heel eenvoudig: hydratatie houdt de huid soepel en gezond. Huidcrèmes die de klok terugdraaien en mirakels verrichten bestaan niet.

Wie minstens 1 keer per dag smeert, heeft minder last van uitgedroogde huid, rimpels, irritaties en huidveroudering. Onderhoud van het gezicht is veel sterker dan verzorging achteraf. We kozen bewust voor de ontwikkeling van 1 crème die gezichtsonderhoud net zo evident maakt als tanden poetsen en net zo mannelijk als een motor smeren.

Good old science boven dure marketingpraat

Als apotheker stelden we tot onze spijt ook vast dat er in de cosmetica-industrie veel dure beloftes gemaakt worden.

Mannen willen geen gepatenteerde stamcellen uit exotisch fruit of extracten van algen uit de diepzee. We zijn ervan overtuigd dat de vergezochte marketingpraat van grote producenten niet werkt, want de bullshit- detector van een man is legendarisch nauwkeurig. Geen wonder dat gezichtscrèmes voor veel mannen een taboe zijn. We beperken ons tot de wetenschap en niets anders dan de wetenschap.

Doorbreken van taboes

We concludeerden uit ons onderzoek dat mannen het bos door de bomen niet meer zien in het huidige cosmeticaaanbod. Daar willen wij met Kopman iets aan doen.

Mannen hebben nood aan gezichtscrème en een taboe doorbreken is niet onoverkomelijk. We zijn er rotsvast van overtuigd dat we dit kunnen bereiken met een no-nonsense aanpak; door het niet te ver te gaan zoeken. We geloven in de ratio van de man en in de kwaliteit van ons product. Soms is een plus een gewoon twee, hoeveel keer je de som ook opnieuw maakt.

De koppen achter Kopman

Thomas Dewitte

Apotheker

Komt als apotheker-vervanger in apotheken in gans Belgiƫ. Beschouwt het als zijn persoonlijke missie om de mannen te leren smeren. Krijgt tot vervelens toe complimenten over zijn gezonde huid.

Michiel Denys

Marketeer

Bestookt je met nieuwsbrieven en teksten vol geforceerde grappen. Worstelt doorgaans met een droge huid en writer's block. Voor dat eerste is er nu een middel. Voor dat laatste is er nog altijd zelfbeklag.

Thomas Vannieuwenhuyse

Apotheker

Apotheker in de koningin der badsteden. Moet in stoutmoedigheid enkel Koning Meeuw aan zich laten voorgaan. Pikt wel geen vuilniszakken open en valt geen toeristen lastig. Gelukkig maar.

Jeroen Migneaux

Art director

Ruilde al snel zijn haar in voor een blinkende kop. Maakte ooit een huisstijl voor een hotel in Frankrijk dat achteraf niet bleek te bestaan. Is sindsdien bang van hotels.

Hou je gezicht in topconditie
kopman
schrijf je in op onze nieuwsbrief